miercuri, 2 august 2023

Cum ne creăm un cont DigiD

Cu DigiD, ne identificăm în Olanda atunci când aranjăm totul legat de guvern, instituțiile de învățământ, asistența medicală sau pensie. Totul se realizează online.

Solicită un cont DigiD și activează-ți contul: https://www.digid.nl/en/apply-and-activate

Pasul 1. De ce aveți nevoie?

Pentru aplicația dvs. DigiD veți avea nevoie de următoarele:

  • Cod numeric personal olandez (BSN)
  • Adresă domiciliu înregistrată la o municipalitate olandeză
  • Telefon mobil

Pasul 2. Aplicația online pentru un cont DigiD

Puteți completa aplicația DigiD fie prin intermediul aplicației pe mobil, fie online: https://www.digid.nl/en/aanvragen

Țineți minte numele de utilizator și parola, deoarece veți avea nevoie de ele pentru a vă activa DigiD. În urma cererii dumneavoastră, veți primi o scrisoare cu un cod de activare în maximum 3 zile lucrătoare.

Cum locuiți în Olanda, este, de asemenea, posibil să solicitați un DigiD prin aplicația pe mobil. Când solicitați un cont DigiD prin aplicația DigiD, contul dvs. este conectat numai la aplicația DigiD. Nu veți primi un nume de utilizator și o parolă. Prin urmare, vă puteți autentifica numai cu aplicația DigiD și nu în alt mod. Aceasta înseamnă că, dacă nu mai aveți acces la aplicația DigiD, trebuie să aplicați pentru un nou DigiD.

Pasul 3. Activarea contului DigiD

Activați-vă DigiD în termen de 21 de zile, altfel va trebui să solicitați din nou un DigiD: https://www.digid.nl/en/apply-and-activate/activate-your-digid

Pas adițional. Autorizați pe cineva să vă creeze contul DigiD

Dacă această procedură este prea complicată, puteți acorda altcuiva permisiunea de a aranja problemele pentru dvs. utilizând Autorizarea DigiD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu