miercuri, 16 august 2023

Contul MijnOverheid

Din momentul în care dumneavoastră ca adult aveți un CNP olandez, numărul BSN, aveți automat un cont Mijn Overheid. Pe MijnOverheid vă puteți vizualiza detaliile personale și aveți acces la caseta de mesaje (Berichtenbox).

Condiții pentru utilizarea contului MijnOverheid:

  • aveți vârsta de cel puțin 14 ani
  • aveți număr BSN
  • lucrați pe teritoriul Olandei
  • aveți cont DigiD, metodă de conectare aprobată pentru acest cont

Caseta de mesaje (Berichtenbox) este căsuța poștală personală în care aveți toată corespondența guvernamentală într-o singură listă, așa că nu puteți pierde nimic Statul olandez preferă această metodă de a trimite această corespondență deoarece este mai sigură (nu există posibilitatea să se citească aceste scrisori de către altcineva și nu se pot pierde pe drum), este ușor de găsit și întotdeauna livrat la timp.

Puteți vedea caseta cu mesaje de pe MijnOverheid ca o cutie poștală digitală. În caseta de mesaje, puteți primi doar mesaje, la fel ca în cazul unei căsuțe poștale reale. Trimiterea mesajelor prin caseta de mesaje nu este posibilă. Aveți o întrebare de fond despre o scrisoare din caseta dvs. de mesaje? Apoi puteți contacta organizația care v-a trimis mesajul. De exemplu, puteți contacta Administrația Fiscală dacă aveți o întrebare despre impozitul dvs. sau municipalitatea dvs. dacă aveți o întrebare despre taxele legate de apartament.

Organizațiile afiliate aleg singure care e-mail trimit digital și care nu. Ați ales să primiți corespondența digitală? Atunci vei primi doar poșta digitală. Acest lucru economisește hârtie și este mai bun pentru mediu. Unele organizații trimit e-mail pe hârtie și digital, chiar dacă optați doar pentru digital.

Acest cont trebuie activat la prima utilizare. Activarea contului înseamnă prezentarea unei adrese de email și realizarea setărilor ce instituții să trimită corespondența.

Primul pas în activarea contului îl reprezintă introducerea adresei de email. Această adresă de email este foarte importantă și trebuie să fie stabilă pe timp îndelungat. Adresa de email trebuie confirmată prin introducerea codului primit pe email.

Al doilea pas pentru activarea contului îl reprezintă realizarea setărilor ce instituții să trimită corespondența.

La capitolul setări optați să primiți email de fiecare dată când primiți scrisori în acest cont. Dacă vă uitați prea târziu pe aceste scrisori e posibil să treacă deadline-urile de plată. De obicei primiți în acest cont în jur de maxim 10 scrisori pe an, marea majoritate a lor fiind cu subiect legat de plata taxelor.

Nu puteți să vă conectați la MijnOverheid sau să vă activați contul? Atunci urmăriți videoclipul cu instrucțiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu